FacebookTwitterПідписатися на RSS

Тиждень україської мови у Зазимському закладі загальної середньої освіти

Тиждень української мови та літератури проходив з 18.03.2019 – 24.03.2019 року

Метою всіх проведених заходів було:

  • Донести до учнів красу і багатство української мови;
  • Формувати відчуття краси рідної мови;
  • Розвивати мовленнєві здібності школярів;
  • Збагачувати словниковий запас учнів;
  • Виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя.

Земля українська стародавня, така ж давня, і наша мова. Учені довели, що вік нашої мови – 7 тисяч років. З покоління в покоління, в часи розквіту та падіння передавали нам предки цей скарб. Народ плекав рідну мову у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду, щоб не загинула.

Ми – українці. Живемо у вільній незалежній державі – Україні. Розмовляємо рідною державною мовою. А мова в нас красива і багата, мелодійна і щира, як і душа нашого народу.

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це відносно молоде свято – до календарів усього світу воно ввійшло тільки у 1999 році. В Україні воно також лише почало писати свою історію, хоча сама проблема мови на українських землях нараховує кілька століть.

До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина Зазимського ЗЗСО .Згідно плану роботи школи з 18.02.2019 по 24.02.2019р., проведено тиждень української мови (в рамках святкування Дня рідної мови).

Відкриття тижня «Мово моя калинова» розпочалося урочистою лінійкою «Вслухаймося в слова чарівні мови!», традиційно проведеною у понеділок для всіх учнів школи. Лінійку підготували і провели учні 7 класу, класний керівник Новицька І.В.

Впродовж тижня класні колективи підготували цікаву виставку плакатів, присвячених Міжнародному Дню рідної мови «Вертайся, рідна мово, у серце народу, у душу Вкраїни».

/Files/images/Тижд2.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 191